Určite sa aj Vám občas stane, že v chladničke ostane to či ono a je potrebné to spotrebovať. Presne toto sa stalo aj mne. Neznášam, keď sa jedlo vyhadzuje a tak nastupuje na miesto činu improvizácia podporená zásobami z mrazničky a skriniek v kuchyni. Pokiaľ zo surovín nižšie nič nemáte odporúčam tú chladničku v tomto prípade naplniť, dnes sa varenie naozaj podarilo. Nebojte sa s množstvami a ich pomermi experimentovať. Cieľom u mňa bolo urobiť niečo skôr sladšie, bez silných korenistých alebo štipľavých príchutí.
Čo potrebujeme:
- Morčacie prsia (400g – rátajte 3-4 plátky na jednu dospelú osobu )
- Prosciutto (80g)
- Hrášok, množstvo podľa chuti, no aspoň tak ako na obrázku nižšie
- Paradajkový pretlak (1PL)
- Paprikovú lahôdkovú pastu (1PL)
- Šľahačková smotana (200g)
- Cibuľa (1ks)
- Čierne korenie, soľ, olivový olej
Postup:
Morčacie prsia nakrájame na plátku s hrúbkou zhruba pol centimetra. Osolíme a okoreníme ich z oboch strán. Šunku nakrájame na rezance, alebo natrháme podľa vlastných pravidiel. Cibuľu nakrájame na drobno a na panvicu necháme rozohriať olivový olej.
Na oleji orestujeme cibuľu do zlatista a potom z oboch strán aj mäso. Keď je po oboch stranách zatiahnuté, pridáme šunku, paprikovú pastu aj pretlak a za miešania ešte chvíľu restujeme. Podlejeme všetko trochou vody a podusíme 10 minút. Pridáme hrášok, ja som mal domáci mrazený a necháme ešte pár minút podusiť. Na záver všetko zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Hotovo. Jednoduché, že.
Ako prílohu som zvolil tagliatelle hlavne preto, lebo som ich mal doma. Tiež ich mám rád aj z estetického hľadiska, ale ku tomuto jedlu kľudne hocijakú cestovinu. Havné je, aby cestovinay nepredbehli v príprave omáčku. Keď boli hotové, v tanieri som ich premiešal s omáčkou a na vrch položil mäso.
Dobrú chuť! Dajte vedieť či Vám chutilo, budem rád.